Vannak folytonossági hiányok? Mutassa ki mágnesezhető poros vizsgálattal!

2023 nov 8. | Tanácsadás

Szeretné tudni, hogy eleget tesznek-e az elvárásoknak az ipari szerkezetek? Pontos képet kaphat roncsolásmentes eljárással. Számos esetben nyújthat kiváló megoldást a mágnesezhető poros vizsgálat alkalmazása.

Az ipar bármely területén tevékenykedik, bizonyára igyekszik a különböző szerkezetek kiváló állapotát minél hosszabb időn keresztül megőrizni. Annak érdekében, hogy a rendszerek biztonságosan működjenek, és minél kevesebb probléma merüljön fel, nem maradhat el a rendszeres és alapos ellenőrzés.

Különböző módszerek teszik lehetővé a precíz vizsgálatokat, és a korszerű technikáknak köszönhetően lehetőség van roncsolásmentes anyagvizsgálatra is. Ilyen többek között a mágnesezhető poros vizsgálat, amely során hamar kideríthető, hogy vannak-e felületi vagy felület közeli folytonossági hiányok.

A repedés jellegű hibák is okozhatnak rövid időn belül komoly gondokat. Ezek jól kimutathatóak a mágnesezhető poros vizsgálattal. A felületre nyitott, nagy méretű térfogatos hibák kevésbé felfedezhetőek ezzel az eljárással.

Fontos, hogy tudja, a mágnesezhető poros vizsgálat csak ferromágneses anyagok esetén nyújt jó megoldást. Annak érdekében, hogy eredményes legyen az eljárás, nélkülözhetetlen a mindenféle szennyeződésektől mentes felület biztosítása. A rozsda, a vastag festékréteg, és más bevonatok gátolják a vizsgálatot, ezért ezeket mindenképp el kell távolítani. Mindezek mellett pedig elengedhetetlen a száraz környezet.

A problémák megelőzhetőek, és jelentős összegek is megspórolhatóak, ha időben sor kerül az esetleges hibák elhárítására. Nem éri meg az ellenőrzést halogatni, hiszen a megfelelő módszerrel elkerülheti a kellemetlenségeket.

Hozzáértő szakemberek állnak a rendelkezésére a R.U.M. Testing Kft.-nél, akik nagy tapasztalattal vállalják a mágnesezhető poros vizsgálat elvégzését. Minden tényezőre ügyelve, felkészülten látják el a feladatokat. Ha pedig szükség van más roncsolásmentes eljárás alkalmazására, szintén érdemes velük egyeztetni. Jusson bővebb információhoz a www.rumtesting.hu weboldalon, és hívja bizalommal a 06-1-4058934-es telefonszámot, vagy írjon az iroda@rumtesting.hu e-mail címre!