Tervezői felelősségbiztosítás építészmérnöknek a problémamentes munkához

2023 jan 27. | Tanácsadás

Tervezőként kezdi meg a munkáját, és igyekszik az előírásoknak eleget tenni? Biztosítási védelemre van szüksége annak érdekében, hogy nyugodt legyen a munkavégzése? A tervezői felelősségbiztosítás szolgáltatásai lehetővé teszik, hogy könnyebben tudja az esetlegesen keletkező károk megtérítését vállalni.

A tervezők felelősségteljes munkát látnak el, mivel ők végzik az épületek tervezését. A kivitelezés során minden munkafolyamat az előírások szerint történik, amit a tervdokumentáció tartalmaz. Ha az építkezés közben olyan problémák adódnak, amelyek visszavezethetőek a szakember munkájára, akkor ez komoly gondot okozhat.

Az elkészült épület állapotának kiválónak kell lennie, aminek feltétele a hibátlan és nagy szakértelemmel történő tervezés. A tervezői felelősségbiztosítás nem csak előírás, hanem a szakemberek és az ügyfelek érdekét is szolgálja.

A biztosítótársaságok többféle termékkel állnak a mérnökök rendelkezésére, amelyeket érdemes összehasonlítani. A tájékozódásban óriási segítséget jelent, ha megbíz egy biztosítási tanácsadó céget, akik ismertetik Önnel a különböző ajánlatokat, és segítenek abban, hogy a legmegfelelőbbet tudja kiválasztani. Részletesen megismerheti a szerződés feltételeit, és minden olyan szolgáltatást beépíthet, amire szüksége van.

A tervezői felelősségbiztosítás megtéríti a károkat, ami a szakembereket mentesíti az anyagi felelősségvállalás alól.

Ha Ön most kezdi meg építészmérnökként a tevékenységét, akkor az első feladatai között szerepeljen ennek a biztosításnak a megkötése! A szolgáltatást úgy nyújthatja, hogy tudja, baj esetén fedezet áll rendelkezésre.

Alapvetően fontos, hogy biztosítási védelemmel rendelkezzen, ami nyugodtabbá teszi a munkavégzést. Cégünk, a Hungarorisk Kft. lehetővé teszi többek között a tervezői felelősségbiztosítás megkötését, amiről előzetesen informáljuk, és minden kérdésére választ adunk. Tájékozódjon a szolgáltatásunkról, és más biztosításokról is a www.mernokbiztositas.hu weboldalon! Forduljon hozzánk bizalommal a 06-1-4540308-as telefonszámon, vagy a hrisk@hungarorisk.hu e-mail címen!