Kabát és munkavédelmi bakancs, avagy téli védelem tetőtől talpig

2022 nov 29. | Tanácsadás

Idén a vártnál hamarabb beköszöntött a hideg, télies időjárás, de ha Te még nem készültél fel a zimankóra, ideje frissítened a ruhatáradat! Nem kérdés, hogy szükséged lesz egy jó kabátra, de a munkavédelmi bakancsról és a hozzá tartozó talpbetétről se feledkezz meg!

Kabátot választani elsőre talán nem tűnik bonyolult feladatnak, hiszen bizonyára már sokszor megtetted életed során. Ám a fizikai munkavégzés egy kicsit megnehezíti a kérdést; ha többé-kevésbé egész nap mozgásban vagy, akkor az időjárási körülmények mellett a munka intenzitása is döntő szempont a választásnál.

Lehet, hogy csak egy vastagabb, bélelt kabátot találsz megfelelőnek, de az is előfordulhat, hogy Neked elegendő egy praktikus dzseki. A lényeg, hogy kellemes legyen a hőérzeted, ugyanakkor maximális mozgásszabadságot élvezz, ez a kabátválasztás két alappillére, ha fizikai munkát végzel.

A magasított gallér, a viharmandzsetta vagy éppen a kapucni segíthet átvészelni a téli időszakot, de a munkád jellegétől is függ, hogy mi az az extra, amit hasznosnak érzel, és ami még nem zavar. Amin még érdemes elgondolkodnod, hogy fontos-e számodra a vízlepergető felület, a szélállóság, szükséged van-e esetleg arra, hogy fényvisszaverő csíkokkal legyen ellátva a kabátod.

Ha ezzel megvagy, át is térhetsz a munkavédelmi bakancsra, hiszen a lábad védelme legalább ilyen fontos a zord, téli időben. Egy nehéz, rugalmatlan lábbeliben csak kínlódni fogsz! Bár fontos, hogy a munkavédelmi bakancsod, cipőd megfeleljen a kötelező szabványnak, de nem érdemes ennyivel beérned!

Egy okosan megválasztott bakancs tartja a bokádat, energiaelnyelő sarokrésszel rendelkezik, mindemellett jól szellőzik, és ezek még csak az alapok. Ne felejtsd el, hogy a bakancs, vagy akár a munkavédelmi cipő az egész testtartásodra hatással van, a derekad, hátad is fájhat egyszerűen amiatt, hogy nem figyeltél eléggé a részletekre.

És ha már részletek, akkor mindenképpen meg kell említeni a talpbetétet is, melynek segítségével nem csak komfortosabbá teheted a lábbelidet, hanem komolyabb láb- és gerincproblémákat is megelőzhetsz.

Nézz körül webáruházunkban, a www.munkaruha-munkacipo.hu címen, ahol mindent megtalálhatsz a komfortos téli munkavégzéshez! Elismert gyártók termékeit kínáljuk Neked is, hogy a biztonságod és a teljesítményed is a legmagasabb szinten legyen. Kérdéseidet tedd fel bátran a +36-70-701-1617-es telefonszámon vagy az info@munkaruha-munkacipo.hu e-mail címen, segítünk!