Hőségriadó? Így védd magad a munkában kánikula idején!

2024 jún 11. | Tanácsadás

Biztosan Te is tapasztaltad már, milyen kellemetlen a nyári hőségben odakint dolgozni. Ne aggódj, idén nem kell hősként szenvedned, megmutatjuk, hogyan készülhetsz fel a kánikulára!

A megfelelő munkavédelmi ruházattal és egy kis odafigyeléssel száraz marad a pólód a nap végére és a hőség nem szívja ki az összes energiádat. Nem csak komfortosabbá teheted így a munkavégzést, de produktívabb is lehetsz, miközben mindvégig eleget teszel a munkavédelmi előírásoknak. Nem hangzik rosszul, igaz? Íme a javaslataink!

Mit tehetsz a hőség és extra UV-sugárzás ellen?

Válassz lélegző anyagokat és világos színeket: Keresd a természetes, légáteresztő anyagokat vagy ami még ennél is jobb, bízz az olyan innovatív megoldásokban, mint amilyen a 37.5® technológia. A fekete jolly joker, de nem nyáron, hiszen csak úgy szívja magába a meleget, ami egy újabb jó ok arra, hogy színesedj egy kicsit.

Válts könnyített munkavédelmi félcipőre: A zárt bakancs helyett a legmelegebb napokon érdemes könnyebb, jól szellőző félcipőt viselni, persze csak akkor, ha a munkakörnyezet megengedi, hogy egy kicsit enyhíts! Még többet tehetsz, ha zokniból is olyat választasz, ami segít elvezetni az izzadságot és szárazon tartja a lábad.

Borítsd hűsítő árnyékba a fejed: A jól megválasztott sapka megvédi a fejedet és az arcodat a direkt napfénytől, és a jó hír, hogy választhatsz olyan modellt, ami nem csak szellőző lyukakkal van ellátva, de UV szűrős anyagból készült. Így biztos a kényelem! Ha pedig extra stílusra vágysz, nem kell beérned a sablon színekkel, olyanok közül is szemezgethetsz, mint a tengerzöld vagy a ribizli.

Gondoskodj a hatékony szemvédelemrőlNem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a napszemüveg nem csak egy divatos kiegészítő, hanem egyben a nyár elengedhetetlen tartozéka, ami a szemed védelmét szolgálja. Ehhez persze az kell, hogy ne érd be egy átlagos darabbal, hanem válassz profi, UV-szűrős munkavédelmi szemüveget.

Ha mindezt biztosítod magadnak, máris rengeteget tettél a komfortosabb nyári munkavégzésért, de tovább mehetsz még egy kicsivel!

Néhány extra tipp, ami segít átvészelni a nyarat:

  • Igyál sok folyadékot: A dehidratáció súlyosbíthatja a hőség okozta tüneteket, ezért fontos, hogy mindig legyen nálad ásványvíz vagy ami még jobb, elektrolit pótló ital.
  • Keresd az árnyékot: Csak annyi időt tölts a tűző napon, amennyit a munkád megkövetel. Ha teheted, minden órában tarts pár perc szünetet az árnyékban.
  • Figyelj magadra: Légy tudatos a hőség okozta tünetekre, mint a szédülés, hányinger és fejfájás. Ha bármilyen kellemetlenséget tapasztalsz, pihenj és hűtsd le magad.

Ne hagyd, hogy a hőség megakadályozzon abban, hogy a legjobb formádat hozd a munkában is! Irány a profi munkavédelmi webáruház! www.munkaruha-munkacipo.hu

Itt mindenképpen érdemes körülnézned, ha fontos a jó minőség és egy kis stílusnak is örülnél. A választék meggyőző, és ha kérdésed van, mindig megkapod a választ, csak hívd a +3670 701 1617-es telefonszámot vagy írj az info@munkaruha-munkacipo.hu e-mail címre!

Vagy keresd fel személyesen a Professzionális Munkaruházati üzlet egyikét:
1183.Budapest, Üllői út 544.
ulloiut@munkaruha-munkacipo.hu; tel: +3670 701 1417
1173.Budapest, Pesti út 1.
pestiut@munkaruha-munkacipo.hu; tel: +3630 413 6929