A munkaruha élettartamának növelése: tanácsok a mosáshoz

2020 júl 21. | Tanácsadás

Számos különféle szakterületen van szükség munkaruha viselésére, mely gondoskodik a szakemberek biztonságáról. Természetes, hogy a munkaadók a lehető legkiválóbb minőségű termékek között válogatnak a munkaruházati webshopban, a nagy igénybevétel miatt azonban gondos ápolásra szorulnak a ruhadarabok. Annak érdekében, hogy a munkaruházat hosszútávon betölthesse védelmi funkcióját, kényelmes viseletet biztosítson és igényes megjelenésével a cégről is jó benyomást keltsen, érdemes megfogadni néhány tanácsot. A rendszeres mosás alapvető, de hogyan érdemes tisztítani a munkaruhát, hogy azzal növeld az élettartamát?

Ha makacs folttal van dolgod, de a ruha egyébként még nem szorul tisztításra, célszerű csak az érintett területet kezelni. A korszerű folteltávolítók remekül eltüntetik a szennyeződéseket, ám így megkímélheted a munkaruhát a felesleges mosástól. Tanácsos figyelni a ruha címkéjén feltüntetett szimbólumokat, melyek a mosásra vonatkoznak, és azokat valóban be is tartani. Színek szerint válogatva, kifordítva, 40 fokon ajánlott mosni a munkaruházatot, majd érdemes úgy teregetni, hogy a lehető legkevesebbet kelljen vasalni, ami szintén kíméli az anyagot. Az erősen szennyezett ruháknál célszerű a maximálisan előírtál kevésbé megtölteni a mosógépet, ez ugyanis segít, hogy alaposan átjárja az anyagokat a víz és a mosószer. A modern tisztítószerek hasznos társak a munkaruházat mosása alkalmával, de néha a házi praktikákkal lehet a legjobb eredményt elérni. Ha a fehér ruhák egyre szürkébb árnyalatúak, vagy a színes darabok veszítenek élénkségükből, esetleg izzadság-, olaj- vagy fűfolt tarkítja az anyagot, mindegyikre van gyógyír házi módszerekkel is, a szódabikarbóna, az ecet, a hintőpor és a citrom is csodákra képes megfelelően alkalmazva.

Jól felszerelt munkaruha webshopot keresel, mert minden gondosság ellenére új öltözetekre van szükség? Fedezd fel a Klíma-Express Kft. kínálatát, melyben kizárólag professzionális termékek kaptak helyet! Látogass el a www.munkaruha-munkacipo.hu weboldalra, és kérdéseidet tedd fel bátran a +36-1-260-3950-es telefonszámon vagy az info@munkaruha-munkacipo.hu e-mail címen!