Vajon elérkezett az ideje, hogy kiszervezze a bérszámfejtést?

2022 okt 25. | Szakmai megoldások

Fontolgatja, hogy kiszervezi a bérszámfejtést, de még nem biztos benne teljesen, hogy ez a helyes döntés? Nincs egyedül ezzel a dilemmával, hiszen külsős cégre bízni egy ilyen munkát egyrészt plusz költségnek tűnhet, másrészt bizalmi dolog is, ezért sokan érzik bizonytalannak magukat a kérdésben.

Akár manuálisan, papíralapon történik a bérszámfejtés, akár egy erre a célra tervezett, elektronikus szoftvert használ, egyetlen dolog biztos; rendkívül precíz munkára van szükség. Szakmai jártasság nélkül ez nem csak sok időt és energiát emészt fel, hanem még a költségeket illetően sem biztos, hogy jól jár. Íme, egy rövid áttekintés, milyen jelek utalhatnak arra, hogy nem érdemes tovább halogatnia a dolgot, ideje keresnie egy megbízható partnert a feladatra!

  • Stagnálás: Ha saját maga végzi a bérszámfejtést, vagy akár valamelyik munkavállalójára bízta a dolgot, a szakmai feladatokra sokkal kevesebb idő jut. Így könnyen megrekedhet a cég egy bizonyos szinten, míg a kiszervezés teret enged a szakmai fejlődésnek.
  • Hibák: Önmagában a béreket illető teendő rendkívül összetett, ehhez pedig egy sor egyéb feladat kapcsolódhat. Hozzáértés hiányában előbb vagy utóbb komoly hibák is előfordulhatnak, ezzel szemben, ha szakemberre bízza a munkát, nem kockáztat semmit.
  • Bírságok: A bérszámfejtés nem csak pénzügyi, hanem jogszabályi ismereteket is követel, a szabályozás pedig gyakrabban változik, mint gondolná, és ezt csak egy profi szakember képes tökéletesen átlátni. A szakmai tévedések ráadásul szankciókkal járhatnak.
  • Felmondások: A hibák cégen belül is kellemetlen helyzetekhez vezethetnek, hiszen a bérezés kényes kérdés. Akár 1-2 hiba elegendő lehet ahhoz, hogy a legjobb munkavállalóit elveszítse, ami nem fordulhat elő, ha kiszervezi a feladatot.

Vannak hasonló tapasztalatai, netán úgy döntött, hogy nem szeretne eljutni eddig? Bízza a bérszámfejtést Budapesten a Balance Kft.-re! A munkaügyi teendőkön túl számos egyéb feladatot ránk bízhat, csupán annyi a dolga, hogy megosztja velünk, mire tart igényt. Tevékenységünkről a www.balancekft.hu weboldalon tudhat meg többet, ajánlatot pedig a +36-1-203-4405-ös telefonszámon vagy a balance@balancekft.hu e-mail címen tud kérni. Keressen minket bátran!