Milyen legyen a webshop csomagolás?

2023 nov 6. | Szakmai megoldások

Az online boltok hosszú távú sikere a webshop csomagoláson is múlik. A vásárlók a csomagolás alapján is értékelik a webáruházat.

A webáruházak üzemeltetése egészen más jellegű feladatokkal jár együtt, mint egy hagyományos kereskedés megnyitása. Többek között abban is eltér egy webshop, hogy a terméket csak a megvásárlása után tudja kézbe fogni a vásárló. A termék csomagolást is kap, amiben a kézbesítési címig utazni fog. A csomagolásnak egyszerre kell tartósnak, praktikusnak és egyedinek is lennie.

Az online boltoknak szembe kell nézniük azzal a ténnyel, hogy a kiszállítás és a csomagolás színvonala is minősíti őket és a szolgáltatásaikat. Melyik vevő örülne annak, ha az új lámpája darabokban érkezik meg, mert a csomagolás út közben megadta magát?

Milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy csomagolóanyagnak?:

  • tartsa a formáját
  • legyen ellenálló az időjárással szemben
  • legyen személyre szabható
  • a több méretben elérhető csomagolóanyag az ideális

A kartonból gyártott csomagküldő dobozok régen és ma is a megbízhatóságukkal és sokoldalúságukkal hódítanak.

Mit nyer azzal, ha egy ilyen, klasszikus csomagolóanyagba teszi a termékeit, mielőtt a futárral az útjukra bocsátja őket?

  • kevesebb vevő reklamációra számíthat, a termék épségben, eredeti állapotában kerül ki a futár kezéből
  • nem kell újabb csomagoláson törnie a fejét, elég egyszer kiválasztani és kitartani amellett, ami már bevált
  • a céges arculat elemeivel egyszerűen ki tudja egészíteni a dobozokat, mert nyomtatható csomagolóanyagról van szó

A csomagolás egyik funkciója tehát a védelem, de vétek lenne nem figyelembe venni, mint marketing eszközt. Gondoskodjon arról, hogy a karton dobozok megjegyezhetőek is legyenek, a csomagküldés pedig felérjen egy valódi élménnyel!

Mit tehet annak érdekében, hogy a vevők maximális elégedettségét kivívja? A dobozok kaphatnak dizájnos külsőt, de ne feledkezzen meg a belsőről se! A kitöltő anyag lehet díszes, kreatív, logózott csomagolás, amibe rejthet apró ajándékot. Ilyen egy strapabíró, céges, vevőbarát csomagolás webshopok részére.

A www.bakator.hu webcímen a megrendelhető csomagoló anyagainkkal tudjuk megismertetni. Ha érdekli az ajánlatunk, keressen minket bizalommal az ugrics.janos@bakator.hu email címen vagy a 06-70-380-06-71 telefonszámon!