A tartályvizsgálatról röviden

2020 okt 28. | Szakmai megoldások

Az egyre népesedő autós forgalom megköveteli az újabb üzemanyagtöltő állomások kiépítését is. Ez már önmagában rengeteg feladatot foglal magába, hiszen gondoskodni kell az engedélyeztetésről, hitelesítésről és a technológiai szerelésről is, így válik üzemkésszé az állomás. Ám ezt követően is számos teendőt kell ellátni, hogy biztosítva legyen a szabályos és biztonságos üzemelés, melyek közül kiemelten fontosak a tartályt érintő ellenőrzések.

A meghatározott időközönként végzett tartályvizsgálatot hatályos jogszabályok és rendeletek írják elő. A tartályvizsgálat általános célja, hogy a szakemberek ellenőrizzék a tartályok műszaki állapotát, és ez alapján megállapítsák, hogy az alkalmas-e további használatra, vagy szükség van valamilyen javítási teendőre, esetleg elérkezett az idő a cserére. A vonatkozó rendelet alapján ötévente szemrevételezés és tömörségi próba alkotja a tartályvizsgálatot, míg tízévente ezek mellett tisztításra, falvastagság mérésre, valamint szerkezeti vizsgálatra van szükség.

Az ellenőrzés elmulasztása esetén a hatóság felfüggesztheti a tartály üzemét a vizsgálat elvégzéséig, ezen felül pedig súlyos pénzbírságot is kiszabhat. A tartályvizsgálat elvégzését tehát nem érdemes elhanyagolni, ám a feladat elvégzése szigorú szabályokhoz van kötve, ezért körültekintően kell megválasztani az arra alkalmas céget.

A Triász-95 Kft. szakértő csapatára számíthat! Mi nem csupán a rendszeres tartályvizsgálatot vállaljuk, hanem a karbantartási teendőket és szükség esetén a javítást is ránk bízhatja! Munkánkat gyorsan és szakszerűen látjuk el, melyhez nem csak képzettségünk, illetve tapasztalatunk, de minden igényt kielégítő eszközparkunk is hozzájárul.

Amennyiben szeretné megismerni szolgáltatásaink részleteit, szívesen megtekintené referenciáinkat, látogasson el www.triasz-95kft.hu weboldalunkra, ahol akár azonnal ajánlatot is kérhet! Tartályvizsgálattal és egyéb tevékenységünkkel kapcsolatban felmerülő kérdéseivel lépjen velünk kapcsolatba a +36-42-403-049-es telefonszámon!