Tervezői felelősségbiztosítás a szakemberek védelméért

2023 febr 27. | Kezdőknek

Tervezőként igyekszik a törvényi előírásoknak megfelelni? A megpályázott megbízás elnyeréséhez feltétel a szakmai biztosítás? A tervezői felelősségbiztosítás az ügyfél és a szakember érdekeit egyaránt szolgálja.

A gépek és az épületek tervezése felelősségteljes feladat. A felkészült szakemberek precízen végzik a munkájukat, de előfordulhat olyan eset, amikor valamilyen hibát követnek el. A tévedésnek súlyos anyagi és személyi károsodás lehet a következménye, amiért a tervezőnek vállalnia kell a felelősséget.

A szakmai műhiba óriási összegű kárt okozhat, aminek a kifizetése nem egyszerű. Előfordulhat az is, hogy a megrendelő indokolatlanul igényli a kártérítést, ami komoly gondot idézhet elő.

A tervezői felelősségbiztosítás több szempontból előnyös, és a törvény is előírja. Ez a szerződés nem csak a szakembereknek, hanem az ügyfeleknek is biztonságot jelent. Érdemes minden olyan szolgáltatást kérni, ami segítség lehet kár esetén.

A biztosítási védelem vonatkozhat az alvállalkozóra is, így még inkább megfelel az elvárásoknak. Egy adott munka megbízásának elnyeréséhez feltétel lehet a szerződés, így érdemes időben megkötni.

Az ügyfelek gyakran igényelnek kártérítést, aminek a jogosságát tisztázni kell. A jogi eljárások költségei egyre nagyobb kiadást jelentenek, amire szintén megoldást nyújt a szerződés. Tervezőként nyugodtabban végezheti a tevékenységét, és kár esetén nem a cégnek kell kifizetni az ügyfél által kért összeget, ha megfelelő szakmai felelősségbiztosítással rendelkezik.

A biztosítótársaságok különböző ajánlatokkal szolgálnak, amelyek közül érdemes a legteljesebb szolgáltatást választani. Tájékozódjon, és kérje szakember segítségét, mielőtt döntést hoz!

Gondoskodjon a biztosítási védelemről, feleljen meg a törvények és az ügyfelek elvárásainak! Forduljon bizalommal cégünk, a Hungarorisk Kft. munkatársaihoz, hogy egyszerűen és gyorsan tudja az Önnek megfelelő biztosítást megkötni! Bővebben informálódhat a megoldásokról a www.mernokbiztositas.hu internetes oldalon, és készséggel állunk a rendelkezésére a 06-1-4540308-as telefonszámon, valamint a hrisk@hungarorisk.hu e-mail címen.